Scazi da plaids

Romontsch Tudestga
R T
far giò la pletscha: eu fetsch, nus fain

Il prüm esa da far giò la pletscha da la mailinterra. 

R T

grattar

eu grat, nus grattain

Lura as gratta ils mailinters crüjs culla grattaduoira grossa o fina. 

R T
la coppa

Ils mailinters grattats vegnan miss in üna coppa. 

R T

tagliar

eu tagl, nus tagliain

Nus tagliain implü 150 grams salam in quaderins. 

R T

agiundscher

eu agiundsch, nus agiundschain

Lura agiundschain nus 50 grams panzetta, 1 sdun farina, 2 sduns pulenta e 50 grams painch. 

R T

masdar

eu maisd, nus masdain

Uossa masdain nus tuot insembel ad üna bella pasta. 

R T
las ingredienzas

Sco ingredienzas as piglia sal e nuschnuschchatta.        

R T

cundir

eu cundisch, nus cundin

Lura cundin nus tuot cun üna praisa sal ed

ün plüch nuschnuschchatta. 

R T

la lastra

Giò’l fuond da la lastra mettain nus 100 grams

flettas da panzetta. 

R T
il fuornin

Il fuornin vain pres-chodà 10 minuts sün 180°. 

R T

couscher

eu cousch, nus coschain

Lura as couscha il plain in pigna ün’ura aint il fuornin

na massa chod (180°). 

R T

servir

eu serv, nus servin

Nun invlidar da servir eir amo üna buna salata.