Scazi da plaids
far giò la pletscha
Il prüm esa da far giò la pletscha da la mailinterra.
schälenZuerst muss man die Kartoffeln schälen.
grattar
eu grat, nus grattain
Lura as gratta ils mailinters crüjs culla grattaduoira grossa o fina.
raffelnDanach raffelt man die rohen Kartoffeln mit der Bircherraffel.
la coppa
Ils mailinters grattats vegnan miss in üna coppa.
die Schale, die SchüsselDie geraffelten Kartoffeln kommen in eine Schale.
tagliar
eu tagl, nus tagliain
Nus tagliain implü 150 grams salam in quaderins.
schneidenDann schneiden wir 150 Gramm Salami in Würfelchen.
agiundscher
eu agiundsch, nus agiundschain
Lura agiundschain nus 50 grams panzetta, 1 sdun farina, 2 sduns pulenta e 50 grams painch.
beifügenDann fügen wir 50 Gramm Speck, ein Löffel Mehl, zwei Löffel Polenta und 50 Gramm Butter bei.
masdar
eu maisd, nus masdain
Uossa masdain nus tuot insembel ad üna bella pasta.
mischenJetzt mischen wir alles zu einem schönen Teig.
las ingredienzas
Sco ingredienzas as piglia sal e nuschnuschchatta.
die ZutatenAls Zutaten nimmt man Salz und Muskatnuss.
cundir
eu cundisch, nus cundin
Lura cundin nus tuot cun üna praisa sal ed
ün plüch nuschnuschchatta.
würzenDann würzt man alles mit einer Prise Salz und einer Fingerspitze Muskatnuss.
la lastra
Giò’l fuond da la lastra mettain nus 100 grams
flettas da panzetta.
das BackblechAuf dem Boden des Backblechs legen wir 100 Gramm Scheiben Speck.
il fuornin
Il fuornin vain pres-chodà 10 minuts sün 180°.
der BackofenDer Backofen wird 10 Minuten auf 180° vorgeheizt.
servir
eu serv, nus servin
Nun invlidar da servir eir amo üna buna salata.
servierenNicht vergessen einen guten Salat dazu zu servieren.