Scazi da plaids
far giu la pelletscha
Gl’emprem ston ins far giu la pelletscha als truffels.
schälenZuerst muss man die Kartoffeln schälen.
aschuntar
jeu aschuntel, nus aschuntein
Silsuenter aschuntein nus 200 grams frina.
beifügenDanach fügen wir 200 g Mehl bei.
mischedar
jeu mischeidel, nus mischedein
Jeu mischeidel la frina culs truffels tagliai.
mischenIch mische das Mehl mit den geschnittenen Kartoffeln.
tagliar
jeu tagliel, nus tagliein
Per tagliar drovan ins in cunti ni ina forsch.
schneidenZum Schneiden braucht man ein Messer oder eine Schere.
cungir
jeu cungeschel, nus cungin
La tatta cungescha la sosa cun jarvas ord il curtgin.
würzenDie Grossmutter würzt die Sauce mit Kräutern aus dem Garten.
la cazzetta
Nus barsein ils truffels ella cazzetta.
die Pfanne, der TopfWir braten die Kartoffeln in der Pfanne.
la scadiala
La pasta vegn mischedada en ina scadiala.
die Schüssel, die SchaleDer Teig wird in einer Schüssel gemischt.
barsar
jeu brassel, nus barsein
Quella carn astgas buc barsar cun
memia aulta temperatura.
bratenDieses Fleisch darfst du nicht bei zu hoher Temperatur braten.
il furnel
La petta stos ti schar 35 minutas en furnel.
der BackofenDu musst den Kuchen für 35 Minuten im Ofen lassen.
las ingredienzas
Fai ina gliesta dallas ingredienzas ch’ei drova per cuschinar maluns.
die ZutatenMach eine Liste mit den Zutaten, die es braucht, um Maluns zu kochen.